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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
24/02/2015 |
Data da última atualização: |
21/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BARROS, F. M. de; OLIVEIRA, S. R. de M. |
Afiliação: |
FLÁVIO MARGARITO MARTINS DE BARROS, Unicamp; STANLEY ROBSON DE MEDEIROS OLIVEIRA, CNPTIA. |
Título: |
Inferência de impacto causal de um sistema de recomendação na taxa de rejeição de páginas da Agência Embrapa. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA INFORMÁTICA AGROPECUÁRIA, 10., 2014, Campinas. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2014. |
Páginas: |
p. 164-167. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A Agência de Informação Embrapa é um sistema web com o objetivo de organizar, tratar, armazenar e divulgar informações técnicas e conhecimentos gerados pela Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa). Diariamente o site recebe milhares de acessos que são registrados em uma base de dados. |
Palavras-Chave: |
Mineração de dados; Regras de associação; Taxa de rejeição. |
Thesaurus Nal: |
Information technology. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118526/1/resumos-inferencia.pdf
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Marc: |
LEADER 01007nam a2200181 a 4500 001 2009533 005 2020-01-21 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBARROS, F. M. de 245 $aInferência de impacto causal de um sistema de recomendação na taxa de rejeição de páginas da Agência Embrapa.$h[electronic resource] 260 $aIn: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA INFORMÁTICA AGROPECUÁRIA, 10., 2014, Campinas. Resumos... Brasília, DF: Embrapa$c2014 300 $ap. 164-167. 520 $aA Agência de Informação Embrapa é um sistema web com o objetivo de organizar, tratar, armazenar e divulgar informações técnicas e conhecimentos gerados pela Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa). Diariamente o site recebe milhares de acessos que são registrados em uma base de dados. 650 $aInformation technology 653 $aMineração de dados 653 $aRegras de associação 653 $aTaxa de rejeição 700 1 $aOLIVEIRA, S. R. de M.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
06/10/2017 |
Data da última atualização: |
23/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; SOUZA-SILVA, E. A.; GUERRA, C. C.; SANTOS, H. P. dos; WELKE, J. E.; ZINI, C. A. |
Afiliação: |
Karine P. Nicolli, Institute ofChemistry,UniversidadeFederaldoRioGrandedoSul(UFRGS),91501970PortoAlegre,RS,Brazil; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; Érica A. Souza-Silva, Chemistry Department,UniversidadeFederaldeSão Paulo(UNIFESP),09972-270Diadema,Brazil; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; HENRIQUE PESSOA DOS SANTOS, CNPUV; JulianeE.Welke, Institute ofFoodScienceandTechnology,UFRGS,91501970PortoAlegre,RS,Brazil; Cláudia A.Zini, Institute ofChemistry,UniversidadeFederaldoRioGrandedoSul(UFRGS),91501970PortoAlegre,RS,Brazil. |
Título: |
Sensory, olfactometry and comprehensive two-dimension algas chromatography analyses as appropriate tools to characterize the effects of vine management on wine aroma |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 243, p. 103-117, 2018. [online] |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
For the first time, the in fluence of different vine management was evaluated in relation to volatile profile and sensory perception through GC × GC/TOFMS, QDA, GC-FID, GC/MS, and GC-O. GC × GC/TOFMS analyses and QDA have shown that a larger spacing between vine rows (2 rather than 1 m), attachment of shoots upwards, and irrigation did not result in wine improvement. Conversely, wines elaborated with grapes from a vine with a lower bud load (20 per plant; sample M1) stood out among the other procedures, rendering the most promising wine aroma. GC × GC/TOFMS allowed identification of 220 compounds including 26 aroma active compounds also distinguished by GC-O. Among them, eight volatiles were important to differentiate M1 from other wines, and five out of those eight compounds could only be correctly identified and quantified after separation in second dimension. Higher levels of three volatiles may explain the relation of M1 wine with red and dry fruits. |
Palavras-Chave: |
Chromatography analyses; GC-O; HS-SPME-GC × GC/TOFM; HS-SPME-GC ×GC/TOFMS; QDA; Vine management; Wine aroma. |
Thesagro: |
Uva. |
Thesaurus NAL: |
Canopy; Grapes; Volatile compounds. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164739/1/Food-Chemistry-243-2018-103117-Nicolli.pdf
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Marc: |
LEADER 01941naa a2200325 a 4500 001 2076841 005 2019-05-23 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNICOLLI, K. P. 245 $aSensory, olfactometry and comprehensive two-dimension algas chromatography analyses as appropriate tools to characterize the effects of vine management on wine aroma$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aFor the first time, the in fluence of different vine management was evaluated in relation to volatile profile and sensory perception through GC × GC/TOFMS, QDA, GC-FID, GC/MS, and GC-O. GC × GC/TOFMS analyses and QDA have shown that a larger spacing between vine rows (2 rather than 1 m), attachment of shoots upwards, and irrigation did not result in wine improvement. Conversely, wines elaborated with grapes from a vine with a lower bud load (20 per plant; sample M1) stood out among the other procedures, rendering the most promising wine aroma. GC × GC/TOFMS allowed identification of 220 compounds including 26 aroma active compounds also distinguished by GC-O. Among them, eight volatiles were important to differentiate M1 from other wines, and five out of those eight compounds could only be correctly identified and quantified after separation in second dimension. Higher levels of three volatiles may explain the relation of M1 wine with red and dry fruits. 650 $aCanopy 650 $aGrapes 650 $aVolatile compounds 650 $aUva 653 $aChromatography analyses 653 $aGC-O 653 $aHS-SPME-GC × GC/TOFM 653 $aHS-SPME-GC ×GC/TOFMS 653 $aQDA 653 $aVine management 653 $aWine aroma 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aSOUZA-SILVA, E. A. 700 1 $aGUERRA, C. C. 700 1 $aSANTOS, H. P. dos 700 1 $aWELKE, J. E. 700 1 $aZINI, C. A. 773 $tFood Chemistry$gv. 243, p. 103-117, 2018. [online]
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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